Pizza Poğaça (Yumuşacık) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (sarısı üzerine ayrılacak)
- 4 yemek kaşığı silme toz şeker
- 2 tatlı kaşığı silme tuz
- 1 paket instant maya (kuru maya)
- 6-6,5 su bardağı un
- 8 yemek kaşığı domates sosu
- 1 çay kaşığı silme kekik
- 1 çay kaşığı silme fesleğen
- 1 küçük diş sarımsak
- Çok az tuz(ben bir çay kaşığı ucu ile ekledim)
- Sucuk dilimleri (9 ince dilimi ikiye bölerek kullandım)
- 1 küçük çarliston biber
- 1 küçük kırmızı biber
- 3 yemek kaşığı mısır
- Yarım su bardağından biraz fazla rendelenmiş kaşar peyniri
- Yumurta sarısı
- Susam
Pizza Poğaça (Yumuşacık) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ilık olan süt ve suya şekeri ve mayayı ekleyip karıştırın, başka sıvıları da ekleyerek karıştırın, unu denetimli bir formda ekleyerek, ele yapışan bir hamur elde edin.
- Üzerini kapatıp 40 dk mayalandırın.
- Elinizi hafif yağlayıp istediğiniz boyutta kesimler alarak yuvarlak bezeler yapın,ben 90 gr. lık bezeler yaptım.
- Hafif yassılaştırarak bir çay bardağı ile çukur yapın(çay bardağının altını orta ara sıvı yağ ile yağlayın)parmağınızla uygunca kenarları belirginleştirin,bu kısımda büsbütün elinizle biçim vermeniz gerekli.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alıp kenarlarına yumurta sarısı sürüp, susam serpin.
- Ortalarına sos döküp biraz kaşar peynir ekleyip, üst malzemeleride ekleyip, 15 dk da tepside mayalandırın.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkar çıkmaz üzerini sofra bezi ile kapatın. Deneyecek olanlara afiyet olsun.
- Not; Bardağa unu koyup sallayarak silme biçimde doldurun,her vakit söylediğimiz üzere un ölçüsü değişkenlik gösterebilir hafif ele yapışacak halde bir hamur olması gerekir.
- Not; Ben yazdan hazırladığım domates sosunu kullandım,siz isterseniz taze taze 2 adet domates püresini çok az sıvı yağda düzgünce kıvam aldırıp,altını kapatıp öteki materyalleri ekleyebilirsiniz.