Pizza Poğaça Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
- 2 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, toz biber, kekik
- Biraz su
- Sucuk
- 2-3 yeşil biber
- Zeytin
- Mısır
- Kaşar peyniri
Pizza Poğaça Tanımı Yapılışı
- Hamuru için ılık süt, şeker ve mayayı karıştırıp üzerini kapatın ve 5 dk mayanın kabarması için bekleyin.
- Sıvı yağ, tuz ve azar azar un ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın.
- Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı olacak halde hazırlayın.
- Hamur toparlandıktan sonra çabucak yoğurmayı bırakmayın 5-6 dk daha güzelce yoğurun ki, yumuşacık özlü bir hamur olsun.
- Üzerini kapatıp 1 saat kadar mayalanmaya bırakın, üzeri için sucukları küçük dilimleyin.
- Biberleri ve zeytini halka doğrayın, kaşar peynirini rendeleyin, sos gereçlerini karıştırıp biraz suyla yoğunluğunu açın.
- Mayası gelen hamuru 1-2 kez daha yoğurarak havasını çıkartın.
- Sonra merdaneyle çok kalın olmayacak biçimde açın, hamur yapışıyorsa çok az un serpin.
- Su bardağı ile kesin. Kalan hamuru toparlayarak bir kenara alın.
- Çıkan daireleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.
- Kalan hamuru merdaneyle tekrar açarak bardakla kesin.
- Ben bu ölçülerle 2 tepsi 55 adet pizza elde ettim, fazla kabarmaması için üzerlerine çatalla delikler açın. Hazırladığınız sosu üzerlerine sürün.
- Sonra kaşar peyniri, mısır, sucuk, zeytin ve biberleri yerleştirin.
- Evvelce ısıtılmış 180° derece fırında pişirin, pişen pizzaları fırından almaya yakın üzerlerine kaşar peyniri rendesi ekleyip tekrar fırına sürün. Kaşar eriyince fırından alıp sıcak sıcak servis yapın.
Not: kalan pizzalarınızı isterseniz buzdolabı poşetlerine koyup buzluğa kaldırabilirsiniz. Çıkaracağınız vakit çözünmesini beklemeden fırında 5-6 dakika ısıtmanız kâfi olacaktır.