Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pizza Poğaça

Pizza Poğaça
0
98

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
pizza-pogaca-8.jpg

Pizza Poğaça Tanımı İçin Materyaller


Hamuru için;
  • 2 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Sosu için;
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, toz biber, kekik
  • Biraz su
Üzeri için;
  • Sucuk
  • 2-3 yeşil biber
  • Zeytin
  • Mısır
  • Kaşar peyniri

Pizza Poğaça Tanımı Yapılışı

  1. Hamuru için ılık süt, şeker ve mayayı karıştırıp üzerini kapatın ve 5 dk mayanın kabarması için bekleyin.
  2. Sıvı yağ, tuz ve azar azar un ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın.
  3. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı olacak halde hazırlayın.
  4. Hamur toparlandıktan sonra çabucak yoğurmayı bırakmayın 5-6 dk daha güzelce yoğurun ki, yumuşacık özlü bir hamur olsun.
  5. Üzerini kapatıp 1 saat kadar mayalanmaya bırakın, üzeri için sucukları küçük dilimleyin.
  6. Biberleri ve zeytini halka doğrayın, kaşar peynirini rendeleyin, sos gereçlerini karıştırıp biraz suyla yoğunluğunu açın.
  7. Mayası gelen hamuru 1-2 kez daha yoğurarak havasını çıkartın.
  8. Sonra merdaneyle çok kalın olmayacak biçimde açın, hamur yapışıyorsa çok az un serpin.
  9. Su bardağı ile kesin. Kalan hamuru toparlayarak bir kenara alın.
  10. Çıkan daireleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.
  11. Kalan hamuru merdaneyle tekrar açarak bardakla kesin.
  12. Ben bu ölçülerle 2 tepsi 55 adet pizza elde ettim, fazla kabarmaması için üzerlerine çatalla delikler açın. Hazırladığınız sosu üzerlerine sürün.
  13. Sonra kaşar peyniri, mısır, sucuk, zeytin ve biberleri yerleştirin.
  14. Evvelce ısıtılmış 180° derece fırında pişirin, pişen pizzaları fırından almaya yakın üzerlerine kaşar peyniri rendesi ekleyip tekrar fırına sürün. Kaşar eriyince fırından alıp sıcak sıcak servis yapın.
Afiyetle ????

Not: kalan pizzalarınızı isterseniz buzdolabı poşetlerine koyup buzluğa kaldırabilirsiniz. Çıkaracağınız vakit çözünmesini beklemeden fırında 5-6 dakika ısıtmanız kâfi olacaktır.
 
858,496Konular
981,704Mesajlar
29,776Kullanıcılar
bar10Son üye
Üst Alt