Pizza Poğaça Tanımı İçin Materyaller
Hamur için;
- 200 ml ılık su
- 200 ml ılık süt
- 200 ml sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 silme yemek kaşığı şeker
- 1 tane yumurta akı (Sarısı üzerine)
- Aldığı kadar un
- Domates
- Sucuk
- Biber
- Zeytin
- Mısır
- Mantar
- Kaşar rendesi
- Susam
Pizza Poğaça Tanımı Yapılışı
- Suyu ve sütü ılık hale getirelim.
- Maya, şeker, su ve sütü tıpkı kaba alalım.
- Kapağını kapatarak 15 dk bekleyelim. (ön mayalama)
- Akabinde sıvı yağını yumurta akını tuzu ekleyip karıştıralım.
- Unu ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- 45 dk mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanma süresi dolunca bezelere ayıralım. (üzerini örtü ile kapatıp, 15 dk da böyle bekletmeliyiz. ).
- Altını yağladığımız bardak ile üzerini bastırıp sevdiğiniz materyalleri koyarak hazırlayabilirsiniz.Yumurta sarılarını da üzerine sürüyoruz.
- Evvelce ısıtılmış 180 derece kızarıncaya kadar pişirelim.