Pizza Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ (veya yarım su bardağı sıvı yağ+2 yemek kaşığı oda sıcaklığında erimiş margarin)
- 1 paket 10 gramlık kuru maya
- 1, 5 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 tatlı kaşığı şeker
- 2 yumurta( birinin sarısı ayrılacak)
- İsteğinize bağlı 2 yemek kaşığı yoğurt
- Biraz isteğe bağlı konuttaki materyallerinizi değerlendirebilirsiniz
- Zeytin, sosis
- Sucuk, biber
- Domates kaşar
- Yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 2 yemek kaşığı su (ile sulandırılacak, çokça susam)
Pizza Poğaça Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel ılımış olan su süt şeker tuz karıştırılıp 5 dk beklenir.
- Akabinde sırasıyla un hariç tüm gereç eklenir ve yavaşça yoğrula yoğrula un ekleyin.
- Hamur ele yapışan kıvamda olacak (hamur koparırken elinize unlayıp koparacaksınız) 40 dk boyunca hamuru dinlendirin.
- Sonra mandalına büyüklüğünde bezeler alıp tepsiye aralıklı dizin .
- Bardak yardımıyla hamurun ortasına bastırın ,sonra yumurta sarısı sürün ve sosis, biber ,domates ,kaşar ekleyip 170 derecede pişirin.
- Kenarları susamlı isterseniz biraz daha çıtırımsı oluyor ortasına basılan hamuru sulu pekmeze sonra susama batırıp materyal ekleyip tıpkı halde pişecek afiyett olsun.