Pizza Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı instant kuru maya
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
- Sucuk
- Sosis
- Domates
- Biber
- En sonda çok az sıvı yağla yumurta sarısını çırpıp poğaçanın kenarlarına sürün
Pizza Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Un hariç tüm materyalleri ekleyip karıştırın.
- Sonra unu yavaş yavaş ekleyin. Yumuşacık bir hamur olsun hafif ele yapışan.
- Sonra yarım saat ağzı kapalı olarak mayalanmasını bekleyin.
- Yarım saat sonra ufak bezeler kopartıp yuvarlayın ve ortasını elinizle çukurlaştırıp üzerinin materyallerini ekleyin. Bu halde tepside 30 dk daha mayalandırın,ben mayalandırmadım acelem vardı.
- Yumurta sarılarını sürüp alt üst 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin,çabuk pişiyor.