Pizza (Püf Noktaları ile Hazırdan Daha Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- Yarım paket instant maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 4 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 200 gram mozeralla peynir
- 200 gram kasar peyniri
- 1 halka sucuğun yarısından biraz fazla
- Mantar, biber, mısır gibi malzemeler ekleyebilirsiniz (ben eklemedim)
- Pizza baharatı tozu karışımı
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kişniş
- Çay kaşığı ucu ile karabiber
- 1 çay kaşığı tatlı toz biber
Pizza (Püf Noktaları ile Hazırdan Daha Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt, su ve şekeri yoğurma kabına alalım güzelce karıştıralım ve instant mayayı ekleyip tekrar karıştırıp tuzunu, yağını dökelim ardından unu yavaş yavaş ilave ederek spatula ile güzelce karıştıralım.
- Sonra elimizle yoğuralım hafif ele yapışan bir hamur elde edelim üzerini kapatalım sıcak ortamda mayalanmaya bırakalım.
- Bu arada sucuğu doğrayalım, kaşar peynirini rendeleyelim, sosu için verilen malzemeyi karıştıralım ve birazcık su ile ketçap kıvamında olacak şekilde açalım.
- Mayalanan hamuru 3 beze yapalım. Bezenin birini üzerine birazcık un alalım ve merdane veya oklava ile istediğimiz pizza büyüklüğünde ne kalın ne ince olacak şekilde büyütelim açalım.
- Tepsiye yağlı kağıt veya azıcık mısır unu serpelim. Açtığımız pizza hamurunu tepsiye alalım aralıklı çatal batıralım.
- Kenarlarını ince ve düzgün olacak şekilde üste bükelim. Ön pişirme yapmak için fırını 200 dereceye sadece alt pişirme ayarına ayarlayalım ısınsan fırının ilk rafına pizza tepsisini koyalım 7-8 dakika sonra alalım ve üzerine fırça ile sosundan her yerine sürelim.
- Üzerine mozeralla peynirini serpelim, sucukları dizelim (torunlarım sade istediği için ben bu malzemeleri kullandım. Siz yukarda belirttiğim gibi istediğiniz malzeme kullanabilirsiniz) ve tekrar fırına verelim.
- Bu sefer fırının en altında pişirelim üstü çabuk pişiyor zaten pizzanın altını kontrol edelim kızardı ise kaşar peynirini serpelim tekrar fırının kapağını kapatıp kaşarlar eriyince nefis pizzamız hazır demektir.
- Pizzayı önce dört dilim sonra dilimleri ortadan tekrar dilimleyelim toplam 8 dilim ediyor. Sıcak sıcak üzerine pizza baharatı karışımı tozu serpelim ayrı bir lezzet katıyor.
Not: Ayrıntılı anlattığım için biraz uzun oldu ama püf noktalarını tek tek yazdım ????.
Pizza (Püf Noktaları ile Hazırdan Daha Lezzetli) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.