Pizza Tadında Pişi Tanımı İçin Gereçler
- 1 kapya biber
- 1 sivri biber
- 1 tutam maydanoz
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı çörekotu
- 1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
- 1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri
- 1.5 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 3, 5-4 su bardağı un (ben 1 bardak mısır unu, kalanını buğday unu kullandım)
- 1.5 su bardağı sıvı yağ
Pizza Tadında Pişi Tanımı Yapılışı
- Biberleri ve maydanozu ince ince kıyıyoruz.
- Geri kalan gereçleri karıştırarak elimize yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuzu unladığımız tezgaha alıp olağan pişi hamuru kalınlığında (yarım cm ) açıyoruz .
- Çay bardağı yahut öbür bir aparatla keserek kızgın yağda kızartıyoruz. Afiyetle ????.