Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pizza Tarifi (Fırın Tepsisinde)

Pizza Tarifi (Fırın Tepsisinde)
0
31

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
pizza-tarifi-firin-tepsisinde.jpg

Pizza Tanımı (Fırın Tepsisinde) İçin Materyaller


Hamuru için
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kuru maya yada yarım paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yarım yemek kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı un
  • Sos materyali
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • Çok az tuz
  • Kekik
Sosu açmak için
  • 1 çay bardağı kadar su
Pizzanın üst materyali için
  • 3 tane biber
  • 2 tane orta uzunluk domates yada 8…10 tane ceri domates
  • Mısır
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • 15-20 tane çekirdeklerinden ayrılmış yeşil ve siyah zeytin
  • 1 küçük sucuk
  • 6-7 tane mantar

Pizza Tanımı (Fırın Tepsisinde) Yapılışı

  1. Yoğurma kabımıza un ve şu hariç bütün gereçlerimizi sırasıyla döküp karıştıralım.
  2. Akabinde suyumuzu dökelim ve üzerine yavaş yavaş unumuzu ekleyelim dikkatli ekleyelim kıvamı kulak göğsü kıvamında ele yapışmayacak derecede olacak.
  3. Hamurumuz yoğrulduktan sonra üzeri hava almayaak biçimde yeterlice kapatılır 30 dkk mayalanmaya gönderilir.
  4. O ortada sosumuzu hazırlayalım. Salça, ketçap ,tuz ,kekik katalım bir çorba kaşesine içine yavaş yavaş suyumuzdan koyalım ve sürülebilecek kıvama gelene kadar ekleyelim.
  5. Üst gereçleri için bütün materyalleri küçük küçük doğrayalım.
  6. Hamurumuz mayalandıktan sonra açalım ve tekrar bi yoğurup gazını alalım hamurumuzu tepsimizin formuna nazaran açalım.
  7. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirelim.
  8. Üzerine sosumuzdan sürelim her yerine gelecek halde sonra bütün gereçlerimizi kaşar peyniri hariç her tarafa eşit ölçüde serpiştirelim.
  9. Evvelce ısıttığımız 18° fırında ortalama 30 -35 dkka pişirelim lakin kurutmayalım materyaller piştimi tamamdır.
  10. En son çıkmasına 2. 3 dkka kala kaşar peynirini serpişririp bi 30 saniye daha tutup kaşarlar eridimi fırından çıkartalım.
    Afiyet olsun.
 
858,496Konular
981,871Mesajlar
29,915Kullanıcılar
Üst Alt