Pizza Tanımı (Fırın Tepsisinde) İçin Materyaller
Hamuru için
- 3 su bardağı un
- 1 paket kuru maya yada yarım paket yaş maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- Yarım yemek kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı un
- Sos materyali
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı ketçap
- Çok az tuz
- Kekik
- 1 çay bardağı kadar su
- 3 tane biber
- 2 tane orta uzunluk domates yada 8…10 tane ceri domates
- Mısır
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- 15-20 tane çekirdeklerinden ayrılmış yeşil ve siyah zeytin
- 1 küçük sucuk
- 6-7 tane mantar
Pizza Tanımı (Fırın Tepsisinde) Yapılışı
- Yoğurma kabımıza un ve şu hariç bütün gereçlerimizi sırasıyla döküp karıştıralım.
- Akabinde suyumuzu dökelim ve üzerine yavaş yavaş unumuzu ekleyelim dikkatli ekleyelim kıvamı kulak göğsü kıvamında ele yapışmayacak derecede olacak.
- Hamurumuz yoğrulduktan sonra üzeri hava almayaak biçimde yeterlice kapatılır 30 dkk mayalanmaya gönderilir.
- O ortada sosumuzu hazırlayalım. Salça, ketçap ,tuz ,kekik katalım bir çorba kaşesine içine yavaş yavaş suyumuzdan koyalım ve sürülebilecek kıvama gelene kadar ekleyelim.
- Üst gereçleri için bütün materyalleri küçük küçük doğrayalım.
- Hamurumuz mayalandıktan sonra açalım ve tekrar bi yoğurup gazını alalım hamurumuzu tepsimizin formuna nazaran açalım.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirelim.
- Üzerine sosumuzdan sürelim her yerine gelecek halde sonra bütün gereçlerimizi kaşar peyniri hariç her tarafa eşit ölçüde serpiştirelim.
- Evvelce ısıttığımız 18° fırında ortalama 30 -35 dkka pişirelim lakin kurutmayalım materyaller piştimi tamamdır.
- En son çıkmasına 2. 3 dkka kala kaşar peynirini serpişririp bi 30 saniye daha tutup kaşarlar eridimi fırından çıkartalım.
Afiyet olsun.