
Pizza Tanımı İçin Gereçler
- 3 su bardağı sut
- 1 paket kuru maya
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Un (7 ile 8 bardak alıyor fakat dikkatli koyalım)
- Konserve domates rendesi
- Karabiber
- Kekik
- Tuz
- Biraz sıvı yağ (baharatları ısıtıldığınız ölçüde kullanın ben çay kasığı kullandım)
- Kaşar
- Sucuk
- Kırmızı yeşil biber
- Zeytin
- Mısır
- Salam (dilediğiniz her şeyi koyabilirsiniz)
Pizza Tanımı Yapılışı
- Ilık olan sütümüzü şeker mayayı karıştırıp 2 3 dk bekleyelim.
- Sonra un hariç öbür gereçleri ekleyip güzelce karıştırıp unu ekleyelim.
- Yumuşak kulak göğsü kıvamında bir hamur yapalım ve 1 saat dinlendirelim.
- Akabinde hamurdan bir modül alım açalım ince bir halde üstüne hazırladığımız sostan surelim.
- Sonra kasar ,biber ,salam, sucuk, zeytin mısır, üzerine dizelim ve 200 derecede 25 dk pişirelim .