Pizza Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
- 1 yumurta
- 2 kahve fincanı yoğurt
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (6-7 kahve fincanı un kâfi geliyor. )
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Su (Salçayı sürülebilir kıvama getirmek için)
- 1 çay kaşığı kekik
- Çay kaşığının ucu ile karabiber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 diş sarımsak
- Sosis
- Sucuk
- Kaşar
- Zeytin
- Yeşil biber
Pizza Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak yumurtayı koyup azcık çırpıyoruz.
- Sonra şekerini tuzunu yani tüm malzemeyi kayıp en son kabartma tozunu katıp yoğuruyoruz az cıvık olacak biçimde yapıyoruz.
- Sonra 15 dk dinlenmeye bırakıyoruz.
- Hamurumuz dinlenirken biz üst materyallerimizi kesip doğrayıp tabaklara koyalım.
- Başka farklı kaşarımızı da rendeleyelim bol bol sosumuzu da yapalım tum malzemeyi bir kaba koyuyoruz.
- Su hariç suyu en son koyacağız kıvamını ayarlamak için malzemeyi koyup suyunu da koyduktan sonra kıvamlı salçalı bir sos olacaktır.
- Dinlenen hamurumuzu yağlanmış tepsiye yağlanmış ellerimizle hamuru koyuyoruz tepsiye yerleştiriyoruz
- İnce olacak halde üstüne hazırladığımız salçalı sarımsaklı sosu her yerine sürüyoruz.
- En son kaşarları sosisleri ,sucukları ,biberi ,zeytinleri koyup dizip en son yine kaşarları koyup 180derecelik fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz 30dk şimdiden afiyet olsun tadı hoş oldu ????????.