Pizza Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için:
- 5 su bardağı un
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya yada yaş maya
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- Yarım yemek kaşığı tuz
- 2 su bardağı domates rendesi
- 1 çay kaşığı fesleğen
- 1 çay kaşığı kekik
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- Kaşar
- Sucuk
- Mantar
- Biber
- Zeytin
- İstediğiniz tum materyalleri koyabilirsiniz
Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- 5 su bardağı un, 1 paket instant maya sıvı yağ şeker tuz ve suyu al hamur elde et daha sonra üzerine streç sinema koy ve 30 dk. Dinlendir.
- Domates sosu yağ fesleğen ve kekiği karıştır.
- Hamur dinlendikten sonra orjinal pizza hamuru üslubunda açalım ve yağlı kağıt serilmiş tepsimize koyalım çatal batıralım her yerine ve 200 dc. De 10 dk. Pişirelim.
- Piştikten sonra hamurun üzerine evvel domates sosumuzu güzelce yayalım.
- Evvel alta kaşar ve mozerella peyniri daha sonra üstüne sucuk biber zeytin ve mantar ekledim.
- 200 derecelik fırında 20 dk pişirelim. Şimdiden deneyecek olan herkese afiyet olsun. Şayet denediyseniz fotoğraflarınızı bizlerle paylaşabilisiniz. Notizza da istediğiniz malzemeyi kullanabilirisiniz. Mantar mısır vs.