
Pizza Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için
- 1 tane yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı maya
- 3 su bardağı un
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 3 yemek kaşığı su salçayı açmak için
- 1 kase kaşar peyniri rendelenmiş
- 1 kase mısır
- 1 küçük salam
- 3 tane sosis
- Yarım sucuk
- 6 tane mantar
- 2 tane yeşil biber
- 1 tane kapya biber
Pizza Tanımı Yapılışı
- Evvel ılık süte şekeri ve mayayı karıştıralım.
- Hamuru yoğuracağımız kaba yumurta tuz ve yağı koyalım iğce çırpalım.
- Daha sonra sütlü harcı katalım yumuşak bir hamur elde edelim.
- Yarım saat mayalansın.
- O ortada materyalleri hazırlayalım.
- Mayalanan hamuru iki eşit modüle bölelim.
- Oklava ile tepsi büyüklüğünde açalım.
- Açtığımız hamuru kabarmasın diye çatalla delelim.
- Salçalı sostan sürelim ve kaşar peynirini eşit bir biçimde serpelim.
- Sırayla materyallerini yerleştirelim.
- En son mısırı koyalım.
- Üzeri kızarana kadar pişirelim.
- 180 derece fırında. Şimdiden afiyet olsun ????.