Pizza Tanımı İçin Materyaller
Hamur için:
- 1/2 (yarım) paket yaş maya
- 1 su bardağı ılık su
- 1/2 (yarım) su bardağı ılık süt
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı tozşeker
- Un
- 300 gram domates püresi
- 2 diş sarımsak
- 2 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı fesleğen
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- Kaşar peyniri rendesi
- Cheddar peyniri
- Mantar
- Zeytin
- Mısır
- Sucuk
- Sosis
- Kırmızı biber
- Yeşil biber
- Domates
Pizza Tanımı Yapılışı
- Pizzanın hamuru için maya ve şekeri ılık süt ve suda eritin.
- Un hariç öteki materyalleri ek edin ve karıştırın.
- Yavaş yavaş unu ek ederek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurup üzer kapalı olarak en az 30 dakika mayalanmaya bırakın.
- Domates sosu için, domates püresine rendelediğiniz sarımsak ve geri kalan gereçleri ekleyip karıştırın.
- Mayalanan hamuru tekrar yoğurup bezeler yapın.
- Hamuru tepsininizin yahut dilediğiniz büyüklükte ince bir biçimde açıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
- Üzerine evvel domates sosundan döküp her tarafına sürün sonrada kaşar ve isteğe nazaran cheddar peyniri koyun.
- Ben üzerine üstte yazdığım gereçlerden koydum siz dilek ettiğiniz materyalleri koyabilir ve evvel ısıtılmış 200 derece fırında pişirebilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.