Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pizza

Pizza
0
19

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
pizza.jpg

Pizza Tanımı İçin Gereçler

200 ml den küçük bir bardak kullandım
  • 3 bardak un
  • 1 paket kuru maya (10 gr)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1.5 bardak ılık su
Üzeri için;
  • Kaşar
  • Mantar
  • Zeytin
  • Mısır
  • Sucuk
  • Yeşil ve kırmızı kapta biber
Pizza sosu için;
  • 1 domates
  • Yarım çorba kaşığı domates salçası ( yaz aylarında yapıyorsanız salçayı kullanmayın)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 dış sarımsak
  • Bir tutam şeker
  • Hamuru açarken un ile karışık irmik

Pizza Tanımı Yapılışı

1. Hamurumuzu güzelce yoğuralım.
  2. Üzerine streç kapatıp kenara alalım. Pizza üzerine kullanacağımız gereçleri hazırlayıncaya kadar kenarda hamurumuz beklesin.
  3. Pizza üzeri için materyalleri doğrayalım, ben konutta ne varsa onları kullandım siz nasıl seviyorsanız o denli hazırlığınızı yapın ????.
  4. Fırını alt üst ayarda 190 derecede çalıştırın ısınsın ????.
  5. Sos gereçlerini blenderdan bizztt yapın ????.
  6. Hamurunuzu tepsinizin büyüklüğünde orta kalınlıkta olacak biçimde açın ???? çatal yarımı ile her yerini delin ????.
  7. Hamurunuzun üzerini hazırlamadan fırında 10 dakika kadar pişirin ve fırından çıkartıp sosunu fırça yardımı ile güzelce her her yerine sürün ve üst gerecini yerleştirin en üste kaşar rendesini serpin ve fırına ????????.
  8. Hamurun altını denetim ederek pişirin altı piştiğinde aslında üstündeki kaşarlar da kızarmış erimiş olacaktır.Afiyet olsun ♥️.

858,478Konular
981,349Mesajlar
29,575Kullanıcılar
addaxSon üye
Üst Alt