Pizza Tanımı İçin Gereçler
200 ml den küçük bir bardak kullandım
- 3 bardak un
- 1 paket kuru maya (10 gr)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1.5 bardak ılık su
- Kaşar
- Mantar
- Zeytin
- Mısır
- Sucuk
- Yeşil ve kırmızı kapta biber
- 1 domates
- Yarım çorba kaşığı domates salçası ( yaz aylarında yapıyorsanız salçayı kullanmayın)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 dış sarımsak
- Bir tutam şeker
- Hamuru açarken un ile karışık irmik
Pizza Tanımı Yapılışı
- Hamurumuzu güzelce yoğuralım.
- Üzerine streç kapatıp kenara alalım. Pizza üzerine kullanacağımız gereçleri hazırlayıncaya kadar kenarda hamurumuz beklesin.
- Pizza üzeri için materyalleri doğrayalım, ben konutta ne varsa onları kullandım siz nasıl seviyorsanız o denli hazırlığınızı yapın ????.
- Fırını alt üst ayarda 190 derecede çalıştırın ısınsın ????.
- Sos gereçlerini blenderdan bizztt yapın ????.
- Hamurunuzu tepsinizin büyüklüğünde orta kalınlıkta olacak biçimde açın ???? çatal yarımı ile her yerini delin ????.
- Hamurunuzun üzerini hazırlamadan fırında 10 dakika kadar pişirin ve fırından çıkartıp sosunu fırça yardımı ile güzelce her her yerine sürün ve üst gerecini yerleştirin en üste kaşar rendesini serpin ve fırına ????????.
- Hamurun altını denetim ederek pişirin altı piştiğinde aslında üstündeki kaşarlar da kızarmış erimiş olacaktır.Afiyet olsun .