Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pizza

Pizza
0
45

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
111
pizza-6.jpg

Pizza Tanımı İçin Materyaller

Hamuru için:
  • 5 su bardağı un
  • 2.5 su bardağı süt
  • 1.5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket dr oetker ınstant maya yahut yarım paket yaş maya
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
Pizzanın sosu için:
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Bir tutam tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Pizzanın üzeri için:
  • 300 gram sucuk
  • 7 tane sivri tatlı biber
  • 200 gram kaşar rendesi
  • 1 kutu hazır mısır konservesi
  • 1 kase zeytin içi çıkarılmış ve doğranmış
  • (Bu kısımda hangi malzemeyi seviyorsanız ekleyebilirsiniz)

Pizza Tanımı Yapılışı

1. Birinci olarak hamuru yoğurmakla başlayalım.
  2. 5 su bardağı unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz halinde açalım.
  3. 1 paket ınstant maya, tuz, şeker ve ılık olacak halde 2. 5 su bardağı sütü unun ortasında mayanın faal olması için 5 dakika bekleyelim.
  4. Daha sonra yarım bardak sıvı yağıda ek edip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
  5. Hamuru 30 dakika mayalanması için dinlendirelim.
  6. Hamur mayalanırken üzerine koyacağımız materyalleri sırasıyla bir tabağa ayarlayalım.
  7. Hamurun üzerine süreceğimiz sosu için domates salçası, biber salçası, kekik ve sıvı yağı bir kaseye koyup karıştıralım.
  8. Mayalanan hamuru 2 eşit modüle ayırıp, 1 modülünü olağan fırın tepsisinin içine 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyup hamuru tepsinin halini verecek formda açalım.
  9. Ben olağan fırın tepsisi kullandım. Siz isterseniz pizza tepsisinde de yapabilirsiniz. Benim için bu çok pratik ve daha fazla oluyor.
  10. Sonra üzerine pizza sosunu sürüyoruz.
  11. Akabinde sırasıyla pizzada istediğiniz materyalleri ekliyoruz.
  12. Ben biber, zeytin, mısır, sucuk sevdiğim için bu kadar materyal kullandım.
  13. Materyalleri koyduktan sonra her yerine gelecek biçimde hafifçe tuz serpelim.
  14. Pizzanın aşikâr yerlerine küçük küçük tereyağ koydum.
  15. İsteye bağlı, lezzet vermesi için. 200 derecelik fırında pişirelim.Pişirme müddeti farklılık gösterebilir.
  16. Pişmesine son 5 dakika kala fırından çıkarıp üzerine kaşar rendesini serpelim.
  17. Sonra tekrar kaşarın erimesi için fırına verelim.
  18. Bu kısımdaki emel kaşarın erimesini sağlamak yani pizza tam manasıyla piştiği zamam kaşar peyniri son olarak koyuyorum.
  19. Kaşarın çok kızarmasını sevmiyorum. Lakin siz kızarmış olarak seviyorsanız kaşarı biraz daha erken koyabilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ????.

858,505Konular
982,692Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt