Pizza Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için:
- 5 su bardağı un
- 2.5 su bardağı süt
- 1.5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket dr oetker ınstant maya yahut yarım paket yaş maya
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Bir tutam tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 300 gram sucuk
- 7 tane sivri tatlı biber
- 200 gram kaşar rendesi
- 1 kutu hazır mısır konservesi
- 1 kase zeytin içi çıkarılmış ve doğranmış
- (Bu kısımda hangi malzemeyi seviyorsanız ekleyebilirsiniz)
Pizza Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak hamuru yoğurmakla başlayalım.
- 5 su bardağı unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz halinde açalım.
- 1 paket ınstant maya, tuz, şeker ve ılık olacak halde 2. 5 su bardağı sütü unun ortasında mayanın faal olması için 5 dakika bekleyelim.
- Daha sonra yarım bardak sıvı yağıda ek edip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
- Hamuru 30 dakika mayalanması için dinlendirelim.
- Hamur mayalanırken üzerine koyacağımız materyalleri sırasıyla bir tabağa ayarlayalım.
- Hamurun üzerine süreceğimiz sosu için domates salçası, biber salçası, kekik ve sıvı yağı bir kaseye koyup karıştıralım.
- Mayalanan hamuru 2 eşit modüle ayırıp, 1 modülünü olağan fırın tepsisinin içine 1 yemek kaşığı sıvı yağ koyup hamuru tepsinin halini verecek formda açalım.
- Ben olağan fırın tepsisi kullandım. Siz isterseniz pizza tepsisinde de yapabilirsiniz. Benim için bu çok pratik ve daha fazla oluyor.
- Sonra üzerine pizza sosunu sürüyoruz.
- Akabinde sırasıyla pizzada istediğiniz materyalleri ekliyoruz.
- Ben biber, zeytin, mısır, sucuk sevdiğim için bu kadar materyal kullandım.
- Materyalleri koyduktan sonra her yerine gelecek biçimde hafifçe tuz serpelim.
- Pizzanın aşikâr yerlerine küçük küçük tereyağ koydum.
- İsteye bağlı, lezzet vermesi için. 200 derecelik fırında pişirelim.Pişirme müddeti farklılık gösterebilir.
- Pişmesine son 5 dakika kala fırından çıkarıp üzerine kaşar rendesini serpelim.
- Sonra tekrar kaşarın erimesi için fırına verelim.
- Bu kısımdaki emel kaşarın erimesini sağlamak yani pizza tam manasıyla piştiği zamam kaşar peyniri son olarak koyuyorum.
- Kaşarın çok kızarmasını sevmiyorum. Lakin siz kızarmış olarak seviyorsanız kaşarı biraz daha erken koyabilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ????.