Pizza Tanımı İçin Materyaller
- 5.5 su bardağı un
- 1 paket yaş maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yumurta
- 1.5 su bardağı ılık süt
- Bi tutam tuz
- Yarım kavanoz domates sosu (isteyenler salçalı suda kullanabilir)
- Kekik
- Sıvı yağ
- Karabiber
- 2diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kırmızı biber (isteğe bağlı)
- Kırmızı biber
- Yeşil biber
- Küp küp doğranmış domates
- Yeşil ve siyah zeytin
- Mısır
- Sucuk
- Kaşar peyniri
Pizza Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak oda sıcaklığında olan yaş mayayı, ılık süt ile karıştırıp akabinde yumurta ,şeker ve tuzu ekliyoruz.
- Yavaş yavaş unu ekleyip hamurumuzu yoğuruyoruz.
- Hamuru kabarmaya bırakırken başka üzeri için olan materyallerimizi doğruyoruz.
- Domates sosunun içine baharatlarını katıyoruz.
- Kabaran hamurumuzu tepsi büyüklüğünde açıyoruz.
- Tepsimize yerleştirip kenarlarını kıvırıyoruz.
- Sosu sürüp üzerine isteğe nazaran materyalleri yerleştiriyoruz.
- 180°fanlı fırında 20 dk pişiriyoruz.