Pizza Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket kuru maya
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 5-6 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1, 5 su bardağı su
- 1 diş sarımsak
- Kekik
- Pulbiber
- Tuz
Pizza Tanımı Yapılışı
- Su, süt ve mayayı kaba alın ve karıştırın şeker, tuz ve sıvı yağınıda ekleyin karıştırın ve unu yavaş yavaş ekleyin güzelce yoğurun (Yumuşak bir hamur olacak)
- Hamuru yoğurduktan sonra hava almayacak formda kapatın ve 40 dakika mayalanmasını bekleyelim bu ortada sosunu hazırlayalım bir tencere yahut tavada sosu hazırlayalım.
- Evvel salçayla yağı biraz kavuruyoruz sonra suyunu ekleyip baharatlarınıda ekliyoruz biraz kaynatalım kâfi hamurumuzu mayalandıktan sonra tekrar yoğuralım ve 3 bezeye bölelim (3 orta uzunluk pizza oluyor)
- Bezeleri tek tek merdaneyle açalım hamuru tepsimize koyup tepsiye elimizle yayalım ve hamuru çatalla her yerini delelim ki kabarmasın.
- Daha sonra sosunu üzerine gezdirelim kaşar hariç materyallerinizi koyun evvelce ısıtılmış 180 derecede pişirin (Ben kaşarını pizza pişince koyuyorum kurumasın diye kaşar eriyince çıkarıyorum fırından).