![pizza-7.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/04/02/pizza-7.jpg)
Pizza Tanımı İçin Gereçler
Hamuru İçin
- 5-6 su bardağı un (Un cinsine nazaran değişir)
- 1-2 su bardağı su
- Yarım yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket kuru maya
- 2 adet domatesin püresi
- 2 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı su
- Kaşar peyniri
- Sosis
- Domates
- Biber
- Soğan
- Mısır unu (Tabanı için)
Pizza Tanımı Yapılışı
- Hamur için; unu yoğurma kabına koyup ortasını açalım ve öbür tüm materyalleri ortasına dökelim. Güzelce yoğuralım ve üstünü kapatıp 30 dakika mayalanmasını bekleyelim.
- Sos için; domatesleri rendeleyelim. Salça, tuz ve suyu üzerine ekleyip büsbütün birleşene kadar karıştıralım.
- Üzeri için; tüm gereçleri ince ince keselim. Ben hamuru 3 bezeye ayırdım. Yağlı kağıt serili tepsiye biraz mısır unu serpelim. Hamuru inceltelim ve üzerine çatal yahut kürdanla kabarmaması için izler bırakalım.
- Form verdiğimiz hamurları 200 derece fırında denetimli halde 5-10 dakika ortasında pişirelim.
- Fırından çıkardığımız hamurun üzerine sosu sürelim, onun üzerine materyalleri koyup en son rendelediğimiz kaşarı serpelim.
- 200 derece fırında denetimli formda büsbütün kızarana kadar (Yaklaşık 20 dakika) pişirelim. Afiyet olsun ????.