
Pizza Tanımı İçin Materyaller
Hamuru İçin
- 3 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yoğurmak için su
- Sucuk
- Yeşil biber
- Kırmızı kapya biber
- Mısır
- Zeytin
- Mantar
- Kaşar peyniri
- Ketçap
- Kekik
- Nane
- Pul biber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Pizza Tanımı Yapılışı
- Evvel hamuru yoğurup mayalandıralım. Bu esnada tüm malzemeyi hazırlayalım.
- Hamur mayalanınca ister ikiye bölüp istersenizde benim üzere büyük bir tepsiye yapabilirsiniz hamuru ince açıp tepsiye yerleştirelim.
- Üzerine sosumuzu gezdirelim ve kaşar rendesi serpelim. Daha sonra materyalini de koyup 250 derece de pişirelim.
- Pişince fırından almadan yeniden kaşar rendesi serpiştirip 1-2 dakika daha fırınlayıp alalım ve dilimleyip servis edelim.
