![pizza.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/10/10/pizza.jpg)
Pizza Tanımı İçin Materyaller
- 4 su bardağı un
- Yarım su bardağı mısır unu
- 2 yemek kaşığı kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- Yarım yemek kaşığı tuz
- 2 su bardağı ılık su
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Kaşar peynir
- Sucuk, mantar, sosis, zeytin, mısır ( istediğiniz gibi)
- 2 su bardağı domates sosu yahut 4 ye ek kaşığı domates salçası 1 çay bardağı su yahut 3-4 tane domates rendesi 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı fesleğen
- 1 çay kaşığı kekik
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 diş dövülmüş sarımsak
Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamurumuzla başlıyoruz birinci olarak. Bütün materyalleri at karıştır.
- Üstünü ört yarım saat beklesin mayalansın.
- Hamurumuzu iki eşit modüle bölüp pizza tepsisine nazaran açıyoruz.
- Tepsiye koyup çatalla deliyoruz kabarmasın diye. Fırınımıza verip 10 dk pişiriyoruz.
- Yarı pişmiş hamurumuzun üzerine sosumuzu yayıyoruz.
- Üzerine rendelediğimiz kaşar peynirleri ekliyoruz.
- Üstüne istediğimiz malzemeyi koyup 180-200 derece fırına veriyoruz. 20 dk daha pişiriyoruz.
- Pişene kadar pizzamızı denetim ediyoruz canımız çekiyor pişşese de çabucak yesem diyoruz. Pişince üçgen dilimleri kesiyoruz ve kaşarın sünmesini seyredip çabucak ısırıyoruz. Afiyet olsun
????.