elektronikci
FD Üye
Pizza Tanımı İçin Materyaller
Hamur için;
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 tane yumurta
- 1 tane maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- 2 tane domates rendesi
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Sucuk
- Sosis
- Yeşil biber
- Yeşil zeytin
- Siyah zeytin
- Konserve mısır
- Rendelenmiş kaşar
Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamur için bütün gereçleri un hariç kaba alıyoruz.
- Unu azar azar ekleyip yoğuruyoruz.
- Hamurumuz yumuşak olacak ikiye bölelim.
- Oklava yardımıyla yuvarlak biçimde açıyoruz.
- Tepsimizi yağlayıp kenarlarını hafif kıvıralım.
- Sosumuzu hazırlayıp fırça yardımıyla her tarafına sürelim.
- Materyallerimizi küçük küçük keselim.
- Sos malzmelerini bir kapta karıştıralım.
- Sosumuzun üzerine hazırladığımız iç materyallerini serpelim.
- En son rendelediğimiz kaşar hamurun pişmesine yakın koyalım.
- 200 derecede pişirdim.
Sucuklu başka sosisli farklı yaptım. Sizin damak zevkinize kalmış karışık yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı