Pizza Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 2,5 -3 su bardağı un
- Yarım paket yaş maya
- Yarım su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı ketçap
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- Yarım çay bardağı su
- Sucuk ,kaşar ,mantar ,siyah ve yeşil zeytin,biber ,domates
Pizza Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için ;2 su bardağı un yoğurma kabına alınır.
- Ortası açılarak maya ,toz şeker,su ve süt konur.
- Azar azar un ilavesiyle yumuşak bir hamur yoğrulur.
- Hamur 45 -50 dk mayalandırılır.
- İç malzemeleri tepsinizin büyüklüğüne göre hazırlayın.
- Sucuk ,biber ,mantar ve domatesler dilimlenir.
- Zeytinlerin çekirdekleri çıkarılarak ikiye bölünür. Bir büyük parça kaşar rendelenir.
- Sos malzemeleri karıştırılır.
- Mayalanan hamurun havası alınarak elle tepsi büyüklüğünde açılır.
- Tepsi yağlanarak hamur konur.
- Hamurun üzerine sos sürülür.
- Kaşarı 1/4 ‘ü serpilir.
- Diğer malzemeler sırayla hamurun üzerine yerleştirilir.
- 200 dereceye ısıtılmış fırında pişirilir.
- Sucuklar kızarmaya başlayınca(25-30 dk sonra)fırından çıkarılır.
- Kalan kaşar rendesi serpilerek tekrar fırına konur.
- Kaşarlar eriyince fırından çıkarılır.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimlenerek servis edilir. Afiyet olsun ????????.