Pizza Tanımı İçin Materyaller
Hamur İçin ;
- 5 su bardağı un
- 1 paket maya (yarım paket yaş maya)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım yemek kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 paket domates püresi
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı fesleğen
Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Unumuzu yoğurma kabına alıp ortasını çukur yapıyoruz ve tüm gereçleri oraya ekleyerek yoğuruyoruz.
- Hamurumuzu mayalanmaya bırakıyoruz.
- Sosumuz için gerekli olan tüm materyalleri karıştırıyoruz ve ocakta pişiriyoruz.
- Hamurumuz mayalanınca eşit kesimlere bölüyoruz ben 3 modüle ayardım sonra onları açıyoruz.
- Kenarlarını katlayarak çatalla tabanını deldiğimiz hamurumuzu tepsiye alarak evvel sosunuzdan sonra da istediğiniz gereçlerden ekliyoruz.
- 200 derecede 25-30 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun .