Pizza Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için ;
- 3,5 su bardağı un
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Kekik
- Su
- Kaşar rendesi
- Mantar
- Kapya biber
- Çarliston biber
- Sucuk
- Mısır
- Zeytin
Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Suyun içine maya ve toz şeker katılıp karıştırılır.
- Sonra öteki gereçleri katıp yumuşak hamur elde edilir.
- Fırın 50 derece 5 dk çalıştırılıp kapatılır.
- Hamur fırın mayasında yarım saat mayalandırılır.
- Sos materyali karıştırılır farklı kapta. Ketçap kıvamı alacak halde.
- Diğer gereçler de istenilen boyutta doğranır.
- Mayalanan hamuru yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine elleri yağlayıp tepsiye el yardımı ile genişletilir.
- Sonra sostan sürülür ve çatal ile orta ara delinir.
- Çok az da kaşar rendesi dökülür.
- Fırında 5 dk pişirilip çıkarılır.
- Üzerine tüm materyaller dizilir. Kaşar hariç.
- Kaşar da en son çıkarmaya 5 dk kalarak tekrar çıkarılır üzerine dökülür.
Bir köşesine tek yumurta da kırdım .
Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı