
Pizza Tanımı İçin Malzemeler
Hamur hazırlanışı
- 5 su bardak un
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket kuru maya
- Yarım yemek kaşığı tuz
- 2 su bardağı ılık su
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı rendelenmiş domates
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı fesleğen (İsteğe bağlı)
- Sosis
- Kaşar peyniri
- Mısır
- Zeytin
- Biber
- Bunlar göz kararı
Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Unu bir kaba alıp ortasını havuz biçiminde pizza imaline başlayabiliriz.
- Ardından bütün materyalleri döküp yoğuruyoruz. Ele yapışmadığı surece hamur hazır demektir üzerini streçleyip 30dk bekletiyoruz.
- Hamur dinlendikten sonra kesimlere ayırıyoruz ister 2 ister 3 modüllere bütün modülleri merdane yardımıyla tepsi boyutunuza nazaran açın.
- Daha sonra tepsiye alın ve çatalla delik açın üzerlerine.
- Hamuru daha evvel ısıtılmış fırına koyun 10dk pişirin bu esnada sosuna başlayın bütün materyalleri bir kapta karıştırın.
- 10dk sonra aldığınız hamurun üzerine sosun tamamını yayın ve daha sonra tüm gereçleri üstüne serpin ve fırına verin.Pizzayı fırında 15dk daha pişirin ve pizzanız hazır.
Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı