Pizza Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2,5 su bardağı ılık süt
- 1 paket instant maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1,buçuk tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un (Yumuşak bir hamur olmalı unu denetimli ekleyelim)
- 1 paket mantar
- 3 adet domates
- Konserve mısır
- Rendelenmiş kaşar
- Kırmızı kapya biber
- Yeşil biber
- Sucuk
- Sıvı yağ
- Tuz
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle hamurumuzu yapalım. Karıştırma kabına ılık süt ,maya, zeytinyağı, sıvı yağ, şeker ve tuzu alalım. Mayamız aktifleşince unumuzu ekleyelim. Hamurumuz yumuşak ele yapışmayan bir hamur olacak.
- Yoğurduğumuz hamuru 1 saat dinlenmeye bırakalım.
- Bu sırada iç harcı ve sosu hazırlayalım. İç harç malzemelerini sucuk ve kaşar hariç doğrayalım, içerisine tuz ve sıvı yağı ekleyelim karıştıralım (Sucukları doğrayalım, kaşarı ben rende olarak kullandım siz isterseniz dilim koyabilirsiniz)
- Sos için; tereyağını tavada eritiyoruz. Daha sonra salça mızı kavurup bir bardak sıcak su ekliyoruz ve pişiriyoruz.
- Piştikten sonra içerisine şeker ve kekik ilave edip, kapatıyoruz (Hamuru açtıktan sonra üzerine sürülecek pizzaya lezzet katıyor )????
- Hamur dinlendikten sonra bezelere ayıralım bu ölçüden 2 büyük uzunluk pizza çıkıyor. Şayet fazla derseniz pizzanızı hazırlayıp, derin dondurucuda saklayabilir ve dilediğiniz vakit pişirebilirsiniz.
- Hamurları mızı çok ince olmayacak hal de açıyoruz (İnce olursa materyalleri taşıyamaz) üzerine sosumuzu sürüp, az rendelenmiş kaşar serpiyoruz ve materyallerimizi koyuyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında denetimli bir biçimde pişiriyoruz. Piştikten sonra üzerine tekrar kaşar atıp tekrar fırınlıyoruz. Kaşarlar eriyince süreç tamamdır???? afiyetler olsun.