Pizza Tanımı İçin Malzemeler
- 5 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı şeker
- yarım yemek kaşığı tuz
- yarım paket yaş maya
- 2 su bardağı ılık su
- Sucuk
- Mısır
- Sosis
- Yeşil biber
- Kaşar peyniri
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım su bardağı su
Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur materyallerini bir kaba koyup, yavaş yavaş su ekleyerek yoğuruyoruz.
- Hamur ele yapışmayan yumuşak bir kıvam alınca ağzını streç sinema ile kapatıp 30 dk dinlendiriyoruz.
- Dinlenen hamurumuzu alıp 2 kesime ayırıyoruz (Hamur ince olsun isterseniz 3 kesime da ayırabilirsiniz)
- Hamuru serçe parmağınız kalınlığında olana kadar açıyoruz ve üzerine çatal yardımı ile delikler açıp, daha evvelce çalıştırdığımız fırına yolluyoruz.
- Üzeri hafif pembeleşen hamuru fırından çıkarıyoruz ve evvel sosu üzerine yayıp daha sonra öbür gereçleri ekliyoruz ve 5 dk daha fırınlıyoruz. Afiyet olsun.