Pizza Tanımı İçin Malzemeler
Pizza hamuru;
- 1 paket kuru maya
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2su bardağı un
- 1/2çay kaşığı tuz
- 2yemek kaşığı zeytinyağı
- Zeytinyağı
- Domates salçası
- Biber
- Kaşar peyniri
- Domates
- Zeytin ( yeşil-siyah)
- İsteğe nazaran sucuk salam mısır katılabilir.
Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle hamur için unu üzerine kuru maya tuzu ve şekeri bir kaba koyuyoruz ve üzerine suyu döküyoruz.
- Hamuru kulak göğsü kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Üzerini kapatıp dinlendiriyoruz. 15 dakika kadar.
- Hamur dinlenirken materyalleri hazırlıyorum. (domatesleri dışını soyarak küp küp doğradım.)
- Hamur dinlendikten sonra oklava ile açıyorum. Çabucak çabucak serçe parmak kalınlığında yapıyorum.
- Daha sonra fırın tepsisini yağlayıp üzerine hamuru koyuyorum. Hamurun üzerine sıvı yağ döküp tepside de form veriyorum.
- En alta rendelediğim kaşar peynirin yarısını serpiyorum üzerine domates biber zeytin koyuyorum.
- Daha sonra fırında 180 derecede 20 25 dakika pişiriyorum. Fırından almama yakın kalan kaşar peyniri üzerine serpiyorum ve eriyince alıyorum.
- Daha sonra içini çekmesi için üzerini bir bezle kapatıp 10 dk bekliyorum.
Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı