Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pizza

Pizza
0
154

Garfield

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
80

Pizza Tanımı İçin Malzemeler

Pizza hamuru;
  • 1 paket kuru maya
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2su bardağı un
  • 1/2çay kaşığı tuz
  • 2yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için;
  • Zeytinyağı
  • Domates salçası
  • Biber
  • Kaşar peyniri
  • Domates
  • Zeytin ( yeşil-siyah)
  • İsteğe nazaran sucuk salam mısır katılabilir.

Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle hamur için unu üzerine kuru maya tuzu ve şekeri bir kaba koyuyoruz ve üzerine suyu döküyoruz.
  2. Hamuru kulak göğsü kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. Üzerini kapatıp dinlendiriyoruz. 15 dakika kadar.
  3. Hamur dinlenirken materyalleri hazırlıyorum. (domatesleri dışını soyarak küp küp doğradım.)
  4. Hamur dinlendikten sonra oklava ile açıyorum. Çabucak çabucak serçe parmak kalınlığında yapıyorum.
  5. Daha sonra fırın tepsisini yağlayıp üzerine hamuru koyuyorum. Hamurun üzerine sıvı yağ döküp tepside de form veriyorum.
  6. En alta rendelediğim kaşar peynirin yarısını serpiyorum üzerine domates biber zeytin koyuyorum.
  7. Daha sonra fırında 180 derecede 20 25 dakika pişiriyorum. Fırından almama yakın kalan kaşar peyniri üzerine serpiyorum ve eriyince alıyorum.
  8. Daha sonra içini çekmesi için üzerini bir bezle kapatıp 10 dk bekliyorum.
Afiyet olsun.

Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Pizza Tanımı İçin Malzemeler Pizza hamuru için 5 su bardağı un1 paket instant kuru maya1 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı kaşığı tuz2 su bardağı ılık su (parmağını 10 saniye suda beklettiğinde dayanabilcek ısıda olmalı yani sıcakta değil soğukta olmamalı)4 yemek kaşığı zeytinyağı Pizzanın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Pizza Tanımı İçin Malzemeler 3 su bardağı un1 paket instant maya1 tatlı kaşığı şeker1 çay kaşığı tuz5 çorba kaşığı zeytinyağ1 su bardağı ılık su ( bardak ölçüsü 200 mm) Sosu İçin; 1 dolu yemek kaşığı domates salçası2 dolu yemek kaşığı ketçap1 tatlı kaşığı kekik2 diş sarımsakYarım çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
Bol Gereçli Karışık Pizza Tanımı İçin Materyaller Hamur için; 2 su bardağı ılık su1 paket instant maya1 yemek kaşığı şekerYarım yemek kaşığı tuzYarım su bardağı sıvı yağ5-6 su bardağı un( denetimli ekleyin, unun markasına nazaran ölçü değişiklik gösterebilir). Hamurun altına serpmek için Mısır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
Ispanaklı Pizza Tarifi İçin Malzemeler Yarım kg ıspanak1 tane kuru soğan2 tane domates1 tane yeşil biber1 tane kapya biber3 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı domates-biber salçası karışık1 çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı ucuyla karabiberTuz Hamuru için 1 su bardağı ılık su1 çay bardağı ılık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
Pizza Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı ılık su1 su bardağı ılık süt1 paket kuru maya1 çorba kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuzYarım çay bardağı sıvı yağ5-6 su bardağı un Sosu İçin 2 yemek kaşığı domates salçasıYarım çay bardağı sıvı yağ1, 5 su bardağı su1 diş sarımsakKekikPulbiberTuz Pizza...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt