Pofidik Pankek Tanımı İçin Gereçler
- 2 yumurta
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı süt (250 ml bardak)
- 1 buçuk su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1/3 çay bardağı sıvı yağ
Pofidik Pankek Tanımı Yapılışı
- Yumurtayı şekeri ve vanilini köpük köpük olana kadar yeterlice çırpıyoruz.
- Akabinde sıvı yağ ve sütü ekliyoruz.
- Un ve kabartma tozunu ekleyip karışmasını sağlıyoruz. (bu aşamada sönmemesi için çok çırpmıyoruz, sadece karışmasını sağlıyoruz. ) yapıştırmayan bir tavayı ocağa alıyoruz.
- Kısık ateşte altını yakıyoruz, tavamız ısındıktan sonra 1 yemek kaşığı tavamıza koyup hafif yaydırıyoruz.
- Pankekimizin üzeri hafif kabul tutup, minik kabarcıklar oluşmaya başladığında spatula yardımıyla çeviriyoruz.
- Diğer yüzünü de denetim edip alıyoruz.
- Çikolata, reçel, bal ve meyve eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????.