Pofidik Pankek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1,5 – 2 su bardağı un
- 5 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı şeker
Pofidik Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir kabın içerisine yumurtanın beyazlarını, başkasına sarılarını ayırın.
- Sarılarının üzerine süt, eritilmiş tereyağı ve toz şekeri ilave ederek karıştırın.
- Beyazlarını iki katına çıkana kadar güzelce çırpın.
- Yumurta sarılarının olduğu kabın içerisine un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin ve çırpın.
- Ardından yumurta beyazlarını karışıma azar azar ek edin ve spatula yardımıyla alttan üste söndürmemeye ihtimam göstererek yedirin.
- Yağlanmış bir tavaya pancake harcını istediğiniz kalınlıkta ve boyutlarda yayın.
- Kısık ateşte, tavanızın kapağı kapalı bir formda pişirin.
- Üzerinde minik kabarcıklar olduğunda ve bir tarafı piştiğinde çevirin ve öteki tarafını da pişirin.
- İki tarafı kızardığında ocaktan alın ve afiyetle tüketin.