Pofidik Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 yumurta akı sarısı üzerine
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket maya
- 1 yemek kaşığı teremyağ
- 1 su bardağı zeytin yağı
- Aldığı kadar un
- Peynir
- Ayrılan yumurta sarısı
- Susam
Pofidik Poğaça Tanımı Yapılışı
- Yoğurma kabına ılık süt, zeytinyağı, yumurta akı, maya, şeker ve tuzu ekleyip karıştıralım.
- Denetimli bir halde un ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
- Toparlanmış hamura 3 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip yoğuralım.
- 1. 30 saat dinlendirelim.
- İstediğimiz biçimi verip üzerine yumurta sarısını sürüp evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirelim. Mutfağımı mis üzere kokutan pofidik poğaçamız servize hazır. Afiyet olsun????.