Pofuduk Muffin Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 paket yaş maya
- 2 adet yumurta sarısı üzerine beyazı hamura
- Aldığı kadar un
- Bir kase peynir
Pofuduk Muffin Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un hariç materyallerin hepsini uygun bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz.
- Sonra yavaş yavaş un ek ederek hamurumuzu yoğuruyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz hamurumuzu 40-45 dk mayalandırıyoruz.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıyoruz 24 adet çıkıyor bu ölçüden bezeleri elimizle yada merdane yardımıyla fazla büyütmeden açıyoruz.
- Yarısını küçük şeritler halinde kesiyoruz kesmediğimiz bölüme peynir koyup rulo şeklinde katlıyoruz ve uçlarını birleştiriyoruz.
- Yağlamış olduğumuz muffin kalıplarına şerit kısmı üzerine gelecek şekilde yerleştiriyoruz 15-20 dk tepsi mayası yaptıktan sonra üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
- 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Deneyenlere afiyet olsun ????????.