Pofuduk Peynirli Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 2 yumurta akı
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket instat maya
- 1 yemek kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı şeker
- 6 bardak un
- Peynir
- 2 yumurta sarısı
Pofuduk Peynirli Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Derin bir kaba un hariç tüm gereçler eklenir karıştırılır.
- Akabinde un eklenip yoğrulur ve üzeri kapatılarak 2 saat dinlendirmeye bırakılır.
- Mayalanan hamur tezgaha alınıp tekrar yoğurulur.
- İstediğiniz büyüklükte kesimlere bölünür ve beze haline getirilir.
- Her bir beze biraz açılır içine peynir koyulur uç kısımlarından tutarak yuvarlanır.
- Tepsi üzerine yağlı kağıt serilir hamurlar dizilir.
- Tekrar mayalanması için üzerine örtü serilip 40 dakika kadar bekletilir.
- Bekledikten sonra üzerine yumurta sarısı sürülür.
- Akabinde susam ve çörek otu dökülür.
- Evvelce ısıtılmış fırında 185 derecede yaklaşık 20 dakika pişirilir.(fanlı fırında alt üst ayarlı halde pişirdim).