elektronikci
FD Üye
Pofuduk Pişi Tanımı İçin Malzemeler
- 6 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 2 çay kaşığı kuru maya
- Çökelek
- Soğan
Pofuduk Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamurunuzun kıvamına nazaran ekleme yapabilirsiniz un yahut su üzere.
- Un su süt ve kuru mayayı bir kaba alarak güzelce yoğuruyoruz.
- Suyun ve sütün ılık olmasına dikkat etmek gerekiyor püf noktası bu daha sonra mayalanması için 30 derece fırına yarım saat kadar bıraktım.
- Siz isterseniz battaniyeye sararak o halde de sıcak tutabilirsiniz.
- Mayalanan pişimizi küçük bezeler halinde minik minik açarak içlerine materyal koyup kızgın yağda pişiriniz afiyet olsun.