Pofuduk Poğaça (Kahvaltılarımız Şenlensin) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket kuru maya yada (1 yemek kaşığı)
- 1 adet yumurta sarısı üzerine
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı krema ya da (Süt kaymağı ya da 125 gram oda sıcaklığında tereyağı yada 1 su bardağı daha süt)
- 1 çay bardağı zeytinyağı ya da (Sıvı yağ)
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
- Aldığı kadar un
- 5 su bardağı civarı un yarısı (Tam buğday unu olabilir)
Pofuduk Poğaça (Kahvaltılarımız Şenlensin) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına kremayı bir bardak ılık sütü, mayayı, şekeri koyup, karıştırıyoruz. Daha sonra yumurta beyazı zeytinyağı ek edip karıştırıyoruz 2 bardak un ek edip, karıştırıyoruz.
- Unu denetimli formda bardak bardak ek ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz 3 dakika yoğurup üstünü örtüp 20-30 dakika dinlendiriyoruz.
- Hamurumuzu tezgaha alıyoruz yavaşça katlayarak toparlıyoruz 4 eşit kesime bölüyoruz. Her bezeyi merdane ile tabak büyüklüğünde açıyoruz.
- Aralarına hiçbir şey sürmeden 4 ünü üst üste koyup, merdane ile yarım santim kalınlığında açarak büyütüyoruz bıçakla evvel ikiye sonra dörde 1/4 parçayı da dörde ya da 5’e üçgen halinde bölüyoruz.
- Kalın tarafından katlayarak yuvarlıyoruz yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı diziyoruz üzerine yumurta sarımıza birkaç damla sıvı yağ damlatıyoruz (Parlaklık vermesi için) poğaçalarımızın üzerine fırça ile sürüyoruz.
- Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 20 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Dilek ederseniz kalın tarafından börek harcı koyabilirsiniz. Peynir, patates ve gibisi ben sade yaptım kahvaltıda tüketmek için peynirle çikolatayla nefis oluyor vazgeçemeyeceksiniz afiyetler olsun