teknolojiuzmani
FD Üye

Pofuduk Poğaça (Kahvaltılık) Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için:
- 1 paket yaş maya
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı ılık süt (sıcağa yakın)
- 1 su bardağı ılık su (sıcağa yakın)
- 1 yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 7 su bardağı un
- 1 paket lor peynir
- 1 dilim tam yağlı beyaz peynir (varsa)
- Yarım su bardağı tulum peynir
- 4 dilim salam (rendelenmiş)
- 2 dilim kaşar peyniri (rendelenmiş)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5-6 adet yumurta sarısı
- Siyah ve beyaz susam
Pofuduk Poğaça (Kahvaltılık) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel hamurumuzu hazırlıyoruz.
- Bir kaba yaş mayamızı koyuyoruz.
- Akabinde tuz ve şekerimizi ilave ediyoruz.
- Süt ve suyumuzu ekleyip mayamız eriyene karıştırıyoruz.
- Akabinde yumurtamızı ek edip düzgünce karıştırıyoruz, sıvı yağımızı da ekledikten sonra, soğumadan unumuzu yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
- Hamurumuz kulak göğsü yumuşaklığında olmalı.
- Tezgaha alıp yoğuruyoruz.
- Tekrar kabımıza alıp bir kaç kez daha yoğuruyoruz.
- Ve üzerini strec sinemayla sarıyoruz. Ve sofra bezimizle örtüyoruz. Sıcak bir odada 1 – 2 saat bekletiyoruz. (hamurumuzun mayalanması için. ).
- İç harcımız için bir kaba lor peynirimizi, yağlı ve tulum peynirimizi ekleyip uygunca yoğuruyoruz.
- İçerisine salam ve kaşar peynirimizi rendeliyoruz.
- 1 tatlı kaşığı tuz atıp tekrar yoğuruyoruz.
- Daha sonra yağlı kağıt serilmiş tepsimize yoğurduğumuz hamurumuzdan kesim alıp içine hazırladığımız içten koyup biçim veriyoruz. Ve tepsimize bu formda diziyoruz.
- Üzerine çarptığımız yumurtaları sürüyoruz. ( fazla yumurta yazmamın nedeni yumurtalarımızın üzerinin güzelce kızarması için. )
- Ben bu halde 2 tepsi çıkardım.
- Susamlarımızı üzerlerine serpiştiriyoruz. Afiyet olsun.
Pofuduk Poğaça (Kahvaltılık) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı