Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pofuduk Poğaça (Kahvaltılık)

Pofuduk Poğaça (Kahvaltılık)

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
pofuduk-pogaca-kahvaltilik.jpg

Pofuduk Poğaça (Kahvaltılık) Tanımı İçin Gereçler


Hamuru için:
  • 1 paket yaş maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı ılık süt (sıcağa yakın)
  • 1 su bardağı ılık su (sıcağa yakın)
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 7 su bardağı un
İç harcı için:
  • 1 paket lor peynir
  • 1 dilim tam yağlı beyaz peynir (varsa)
  • Yarım su bardağı tulum peynir
  • 4 dilim salam (rendelenmiş)
  • 2 dilim kaşar peyniri (rendelenmiş)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
  • 5-6 adet yumurta sarısı
  • Siyah ve beyaz susam

Pofuduk Poğaça (Kahvaltılık) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci evvel hamurumuzu hazırlıyoruz.
  2. Bir kaba yaş mayamızı koyuyoruz.
  3. Akabinde tuz ve şekerimizi ilave ediyoruz.
  4. Süt ve suyumuzu ekleyip mayamız eriyene karıştırıyoruz.
  5. Akabinde yumurtamızı ek edip düzgünce karıştırıyoruz, sıvı yağımızı da ekledikten sonra, soğumadan unumuzu yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
  6. Hamurumuz kulak göğsü yumuşaklığında olmalı.
  7. Tezgaha alıp yoğuruyoruz.
  8. Tekrar kabımıza alıp bir kaç kez daha yoğuruyoruz.
  9. Ve üzerini strec sinemayla sarıyoruz. Ve sofra bezimizle örtüyoruz. Sıcak bir odada 1 – 2 saat bekletiyoruz. (hamurumuzun mayalanması için. ).
  10. İç harcımız için bir kaba lor peynirimizi, yağlı ve tulum peynirimizi ekleyip uygunca yoğuruyoruz.
  11. İçerisine salam ve kaşar peynirimizi rendeliyoruz.
  12. 1 tatlı kaşığı tuz atıp tekrar yoğuruyoruz.
  13. Daha sonra yağlı kağıt serilmiş tepsimize yoğurduğumuz hamurumuzdan kesim alıp içine hazırladığımız içten koyup biçim veriyoruz. Ve tepsimize bu formda diziyoruz.
  14. Üzerine çarptığımız yumurtaları sürüyoruz.  ( fazla yumurta yazmamın nedeni yumurtalarımızın üzerinin güzelce kızarması için. )
  15. Ben bu halde 2 tepsi çıkardım.
  16. Susamlarımızı üzerlerine serpiştiriyoruz. Afiyet olsun.
Dilerseniz iç harcımızın içerisine kıyılmış dereotu ve maydanozda ekleyebilirsiniz. Tercih sizin. ????.

Pofuduk Poğaça (Kahvaltılık) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,712Mesajlar
33,055Kullanıcılar
MustafaincbySon üye
Üst Alt