Pofuduk Poğaça (Mayasız Yoğurtlu) Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 2 adet yumurta(birinin sarısı ayrılacak)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1,5 paket kabartma tozu
- 5,5 su bardağı un
- 1 kase beyaz ve tulum peyniri(patatesli ,kıymalı yahut boşta yapabilirsiniz size kalmış)
- 1 çay kaşığı pul biber
- Bir tutam maydanoz
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- Susam ve çörek otu
Pofuduk Poğaça (Mayasız Yoğurtlu) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurtaları kıralım ve birinin sarısını ayıralım.
- Yoğurdu,sıvı yağı,tuzu ,şekeri ilave ederek karıştıralım.
- Üzerine unu ve kabartma tozunu eleyerek yavaş yavaş ekleyelim evvel spatula yardımı ile karıştıralım sonra elimizle pürüzsüz ,ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurun üzerini kapatalım 10 dakika dinlendirelim.
- Hamur dinlenirken iç harcını hazırlayalım.
- Peyniri çatal ile ezelim, maydanozu ince kıyalım,pul biberi peynire karıştıralım.
- Dinlenen hamurdan küçük mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım.
- Benim hamurdan 17 beze oldu.
- Bezeyi açacağımız yere çok az sıvı yağ dökelim hamurun yapışmasını önler.
- Bezeyi alalım kahve fincanı büyüklüğünde parmak uçları ile açalım içine peynirli harçtan istediğiniz ölçüde koyarak iki tarafı birleştirip mekik biçiminde birleşen yer alta gelecek halde tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim ,bıçakla ortasına çizik atalım ,susam ve çörek otu serpelim.
- 180 derecede evvelden ısınmış fırında 25 dakika pişirelim.
Pofuduk Poğaça (Mayasız Yoğurtlu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı