Pofuduk Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 paket instant kuru maya
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı şeker
- 6-7 su bardağı un
Pofuduk Poğaça Tanımı Yapılışı
- Karıştırma kabımızda süt, sıvı yağ, su, maya, şeker, yumurta akını ve tuzumuzu karıştırıyoruz.
- Akabinde yavaş yavaş unumuzu ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Üzerini kapatıp streç ile yarım saat hamurumuzun etkinleşmesini bekliyoruz.
- Akabinde elma büyüklüğünde kesimler koparıp yumak haline getirip tepsimize diziyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı ,susam, çörek otu ekleyip 180 derecede ortalama 40 dakika pofuduk olup üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz afiyetler olsun????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.