Pofuduk Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 5 su bardağı un (Az gelirse biraz eklenebilir)
- 1 çay bardağı nişasta
- 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta birisinin sarısı üzeri için ayrılacak
- 1çay bardağı ılık su
- 2çay bardağı ılık süt
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket toz maya
Pofuduk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Un ve nişasta bir kaba alınır ortası açılır, oda sıcaklığında ki tereyağı, sıvı yağ eklenir.
- Daha sonra sıra sıra tüm materyaller ek edilir güzelce karıştırılır. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
- Akabinde üzeri kapatılıp 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır.
- Mayalanan hamurdan istediğiniz büyüklükte bezeler elde edip ortasına kaşar koyup kapatabilirsiniz ben o denli yaptım. En son üzerine yumurta sarısı sürülür.
- Daha sonra 160 derece fırında biraz kabarana kadar pişirilir. Akabinde 200 dereceye alıp üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.