
Pofuduk Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 2 bardak ılık süt
- 1 paket yaş maya
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 çorba kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı un
Pofuduk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle ılık suyumuzu, mayayı koyup karıştırdıktan sonra yavaş yavaş başka gereçleri ekleyip karıştırıyoruz.
- 6 su bardağı unumuzu da yavaş ekleye ekleye yoğuralım. Unun markasından az yahut biraz daha fazla alabilir. ele yapışmayacak bir kıvam olması gerekiyor görüntü halinde çektim oradan izleseniz daha yararlı olacağını düşünüyorum.
- Yuvarlayıp tepsiye diziyoruz.
- 180 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirin şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun.