Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pofuduk Poğaça

Pofuduk Poğaça
0
15

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
pofuduk-pogaca.jpg

Pofuduk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 2 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya yada yarım paket yaş maya
  • Yeteri kadar un yumuşak bir hamur olmalı dikkatli konulacak
  • Yarım paket margarin yada tereyağ (hamuru bezeledikten sonra üzerlerine birer modül konularak hamura elimizle yedireceğiz)
İç gereci;
  • Peynir, zeytin istediğiniz her hangi iç gereci kullanabilirsiniz isteğe bağlı
  • Üzerine ister yumurta sarısı, istersenizde pekmezli su kullanabilirsiniz
  • Bolca kavrulmuş susam
Kullandığım bardak ölçüsü klasik su bardağı 200 ml


Pofuduk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Sıvı gereçleri karıştırma kabına alarak mayamızı bir hoş eritiyoruz.
  2. Tuzumuzu en son unla birlikte koyuyoruz mayamızın etkinliğini bozmasın diye. Unumuzu dikkatli bir halde ekleyerek güzelce hamurumuzu yoğuruyoruz. Hamurumuz elimize yapışacak formda olmalı cıvık diye fazla un eklemesi yapmamalıyız.
  3. Hamurumuzu güzelce hoş yoğuralımki poğaçalarımız hoş pofuduk olsun. Hamurumuzun üzerini kapatarak 45 dakika mayalandırıyoruz.
  4. Mayalanan hamurumuzu tezgaha alarak mandalina büyüklüğünde bezelere ayıralım.
  5. Burada hamur elimize yapışacağı için sıvı yağdan yardım alabiliriz.
  6. Bezelerimizin üzerine birer kesim tereyağımızı paylaştıralım elimizle tereyağını yedirerek pasta tabağı büyüklüğünde açıp kenarına harcımızı koyalım kenarlarını katlayarak saralım.
  7. Daha sonra üzerine ister yumurta sarısı, ister pekmezli su sürüp susama bulayalım.
  8. Tepsiye aldığımız poğaçalarımızı kesinlikle yarım saat tepsi mayasına gelmesini sağlayalım.
  9. Önceden alt üst ayarda ısıttığımız 180° li fırında kızarana kadar pişirelim.
Not : Hamurumuzu yoğurduktan sonra kesinlikle mayalanmasını sağlayalım. Formunu verdikten sonra da kesinlikle tepsi mayasınıda yaptırmalıyız. Kullandığımız sıvı gereçlerimiz de kesinlikle ılık formda olmasına ihtimam göstermeliyiz.

Pofuduk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt