Pofuduk Poğaçalar Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant kuru maya
- 6-7 su bardağı un (kontrollü ekleyiniz ele yapışmayan bir hamur elde ediniz)
- 1 kase dolusu tereyağı (oda sıcaklığında)
- Beyaz peynir
- Sucuk
- Kaşar ( siz ne isterseniz. ben poğaçalarımı içi dolu da yaptım. boş da yaptım bu hamurla hepsi çok lezzetli idi)
- 2 yumurta sarısı (beyazlarını hamurun içine kullanabilirsiniz)
- Çörekotu yahut susam
Pofuduk Poğaçalar Tanımı Yapılışı
- Sütsümüzü ve suyumuzu biraz ılıtalım hamur yoğuracağımız kaba dökelim mayamızı ve yağlarımızı da ek edip çırpıcı ile çırpalım.
- Tuz, şeker ve yumurta beyazlarını da ek edip karıştıralım.
- Daha sonra unumuzu ekleyip güzelce yoğuralım ılık bir yerde mayınlanmasını bekleyelim.
- Mayalanan hamurumuzdan avucunuzun içi kadar bezeler yapalım.
- Elimize bir bezeyi alalım ve hamur matında elimizle biraz açalım ve 1 çay kaşığı kadar tereyağı sürelim içerisine peynir vs. koyalım ve istediğimiz hali verip kapatalım.
- İçi dolularda bu türlü yapalım, açma yapmak için tekrar bezenin birini hamur matında elimizle açalım ve içerisine 1 çay kaşığı kadar tereyağı sürelim .
- Bezeyi rulo yapıp açma formu verelim, bütün hamurumuz bitince poğaçaları tepside 15 dk kadar mayalandıralım.
- Akabinde yumurta sarısını sürelim ve üzerine çörekotu yada susam serpelim.
- Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.