Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pofuduk Poğaçalar

Hoş geldin! orkunsalih tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Pofuduk Poğaçalar
0
49

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
pofuduk-poacalar-5.jpg

Pofuduk Poğaçalar Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant kuru maya
  • 6-7 su bardağı un (kontrollü ekleyiniz ele yapışmayan bir hamur elde ediniz)
  • 1 kase dolusu tereyağı (oda sıcaklığında)
İçi için;
  • Beyaz peynir
  • Sucuk
  • Kaşar ( siz ne isterseniz. ben poğaçalarımı içi dolu da yaptım. boş da yaptım bu hamurla hepsi çok lezzetli idi)
Üzeri için;
  • 2 yumurta sarısı (beyazlarını hamurun içine kullanabilirsiniz)
  • Çörekotu yahut susam

Pofuduk Poğaçalar Tanımı Yapılışı

  1. Sütsümüzü ve suyumuzu biraz ılıtalım hamur yoğuracağımız kaba dökelim mayamızı ve yağlarımızı da ek edip çırpıcı ile çırpalım.
  2. Tuz, şeker ve yumurta beyazlarını da ek edip karıştıralım.
  3. Daha sonra unumuzu ekleyip güzelce yoğuralım ılık bir yerde mayınlanmasını bekleyelim.
  4. Mayalanan hamurumuzdan avucunuzun içi kadar bezeler yapalım.
  5. Elimize bir bezeyi alalım ve hamur matında elimizle biraz açalım ve 1 çay kaşığı kadar tereyağı sürelim içerisine peynir vs. koyalım ve istediğimiz hali verip kapatalım.
  6. İçi dolularda bu türlü yapalım, açma yapmak için tekrar bezenin birini hamur matında elimizle açalım ve içerisine 1 çay kaşığı kadar tereyağı sürelim .
  7. Bezeyi rulo yapıp açma formu verelim, bütün hamurumuz bitince poğaçaları tepside 15 dk kadar mayalandıralım.
  8. Akabinde yumurta sarısını sürelim ve üzerine çörekotu yada susam serpelim.
  9. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
Deneyenlere şimdiden afiyetler olsun. ????????????.
 
858,505Konular
982,805Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt