Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pofuduk Sakallı Poğaça

Pofuduk Sakallı Poğaça

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
35
F-D Coin
94
pofuduk-sakalli-pogaca.jpg

Pofuduk Sakallı Poğaça Tanımı İçin Gereçler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kadar eritilmiş tereyağı
  • 2 adet yumurta (1 inin sarısını poğaçaların üzerine sürmek için ayıralım)
  • 2 ,5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı kadar tuz
  • 1 paket instant maya
  • 5-6 su bardağı un (kontrollü ekleyin yumuşak bir hamur olacak)
  • Yarım demet maydanoz yahut dereotu
  • Krem peynir

Pofuduk Sakallı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Sütü ocakta ılıtıp hamur yoğuracağımız kaba koyalım.
  2. Sonra un ve maya hariç öbür materyalleri koyup karıştıralım.
  3. Akabinde elenmiş unu ve mayayı koyalım, yoğuralım. Yumuşak bir hamur elde edelim. Elinize yapışsa da sorun değil bu biçimde olan hamurdan herzaman yumuşak poğaçalar olur????
  4. Yoğurduğumuz hamuru 1-2 saat mayalandıralım.
  5. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde küçük kesimler koparıp yuvarlak beze yapalım.
  6. Ayırdığımız yumurta sarısını üzerlerine sürelim biraz tepsi mayası gelmesi için bekletelim.
  7. Akabinde 220 derece de yarım saat 40 dk civarı pişirelim. (ben bu biçimde pişirdim, fırın farkı olabilir denetimli pişirin)
  8. Poğaçalar biraz soğuduktan sonra ortalarından kesip içine biraz krem peynir sürelim.
  9. Sonra ağız kısımlarına da sürelim ve ince doğradığımız maydanoza bulayalım. Deneyeceklere afiyet olsun????.
Pofuduk Sakallı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt