teknolojiuzmani
FD Üye
Pofuduk Sakallı Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kadar eritilmiş tereyağı
- 2 adet yumurta (1 inin sarısını poğaçaların üzerine sürmek için ayıralım)
- 2 ,5 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı kadar tuz
- 1 paket instant maya
- 5-6 su bardağı un (kontrollü ekleyin yumuşak bir hamur olacak)
- Yarım demet maydanoz yahut dereotu
- Krem peynir
Pofuduk Sakallı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Sütü ocakta ılıtıp hamur yoğuracağımız kaba koyalım.
- Sonra un ve maya hariç öbür materyalleri koyup karıştıralım.
- Akabinde elenmiş unu ve mayayı koyalım, yoğuralım. Yumuşak bir hamur elde edelim. Elinize yapışsa da sorun değil bu biçimde olan hamurdan herzaman yumuşak poğaçalar olur????
- Yoğurduğumuz hamuru 1-2 saat mayalandıralım.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde küçük kesimler koparıp yuvarlak beze yapalım.
- Ayırdığımız yumurta sarısını üzerlerine sürelim biraz tepsi mayası gelmesi için bekletelim.
- Akabinde 220 derece de yarım saat 40 dk civarı pişirelim. (ben bu biçimde pişirdim, fırın farkı olabilir denetimli pişirin)
- Poğaçalar biraz soğuduktan sonra ortalarından kesip içine biraz krem peynir sürelim.
- Sonra ağız kısımlarına da sürelim ve ince doğradığımız maydanoza bulayalım. Deneyeceklere afiyet olsun????.