elektronikci
FD Üye
Pofuduk Simit Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket instant kuru maya
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4,5 – 5 su bardağı un ( denetimli ekleyin ele yapışmayan bir hamur olacak )
- Kaşar peyniri
- Kavrulmuş susam
- 3 yemek kaşığı pekmez
- Yarım çay bardağı su
Pofuduk Simit Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Maya, su, süt, tereyağı, sıvı yağ ve şekeri ekleyip çırpıcı ile karıştıralım ki maya aktifleşsin.
- Akabinde un ve tuzu ekleyip ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğuralım.
- Hamur hazır olunca kabın üzerini streçleyip bir örtü ile kapatıp sıcak ortamda 1 saat kadar mayalandıralım.
- Pekmezi ve suyu bir kaba ekleyip düzgünce karıştırıp hazır hale getirin.
- Mayalanan hamuru mandalina boyutunda kesimlere ayırıp içine küp küp doğranmış kaşarı ekleyip birinci evvel pekmezli suya akabinde susama bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- Üzerine bıçak ile çizikler atalım.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece sıcak fırında pişirelim. Afiyet olsun ????.