Pofuduk Zeytinli Çörek Tanımı İçin Materyaller
- 2 subardağı ılık süt
- 2 yumurta (1 inin sarısı üstüne)
- 1 paket toz maya
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı susam
- 1 yemek kaşığı tuz
- Alabildiğince un (yaklaşık 5-6 su bardağı )
Pofuduk Zeytinli Çörek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Ilık süt, maya ve şeker karıştırılıp 2-3 dakika mayanın etkin olması beklenir.
- Üzerine öbür materyallerde eklenerek hamur yoğurulup mayalanmaya bırakılır.
- Mayalanan hamur 1-2 tıp çevrilerek tekrar 15 dakika mayalanmaya bırakılır.
- Mayalanan hamur 4 eşit kesime bölünür.
- Herbir kesim merdane ile 25 cm çapında açılır.
- İç gereci konularak rulo yapılır ve 3 cm eninde kesilir ve tepsi mayası beklenir.
- Üzerine yumurta sarısı ve susam eklenerek 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.