
Poğaça Pizza Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta (sarısı üzerine)
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- 7-8 bardak un
- Kırmızı biber
- Yeşil biber
- Zeytin
- Sucuk
- Peynir
- Mantar
Poğaça Pizza Tanımı Yapılışı
- Sütün üzerine mayayı ekleyip açın öbür gereçleri de ekleyip yoğurun.
- Yumuşak bir hamur elde edin yuvarlak form verip tepsiye dizin çay bardağı altı ile hamurun .
- Ortasına bastırın çukur oluşturun çukura biber ,mantar ,peynir, koyun kenarlarına yumurta sarısı sürüp 200 derecede kızarana kadar pişirin.