Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Poğaça Tarifi (Pamuk Gibi Yumuşak)

Poğaça Tarifi (Pamuk Gibi Yumuşak)
0
37

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80
pogaca-tarifi-pamuk-gibi-yumusak.jpg

Poğaça Tarifi (Pamuk Gibi Yumuşak) İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya
  • 2 adet yumurta (Sarısı üzerine sürmek için )
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için :
  • 1 demet maydanozdan az eksik
  • 1 kase lor peynir
  • Yeterince sıvı yağ
Üzeri için :
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı sıvı yağ
  • 1 çimdik tuz
  • Yeterince çörek otu

Poğaça Tarifi (Pamuk Gibi Yumuşak) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce uygun bir kaba sıvılar konur maya eklenir, karıştırılır.
  2. Tuz, yeterince un kontrollü eklenir yumuşak hamur elde edilir mayalanmaya bırakılır.
  3. Mayalanan hamurun havası aldırılır toparlanır ve bezeler yapılır.
  4. Bezelerin her birini açıp iç harcından kaşıkla koyup kapatılır.
  5. Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
  6. Tepsi mayası yaptırılır.
  7. Bir kaseye yumurta sarısı, 1 çay kaşığı sıvı yağ bir çimdik tuz koyup çırpılır.
  8. Poğaçaların üzerlerine fırça yardımıyla sürülür, yumurtalı kokmasın ben hep böyle yapıyorum.
  9. Üzerlerine isteğe bağlı çörek otu veya susam serpelenir.
  10. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar kontrollü pişirilir. Afiyet olsun.
Poğaça Tarifi (Pamuk Gibi Yumuşak) Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,786Mesajlar
33,073Kullanıcılar
Vedat77Son üye
Üst Alt