bilgisayarci
FD Üye
Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gr margarin yada tereyağı
- 2 yemek kaşığı dolusu yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
- 1 adet kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- 4 su bardağı un
- Susam ve yumurta sarısı
Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 125 gr tereyağını ve sıvı yağını bir kasede eriyinceye kadar karıştırıyoruz.
- Ardından 2 yemek kaşığı dolusu yoğurdu ekleyip uygunca yediriyoruz.
- 2 adet yumurtayı kırıp ,birinin sarısını ayırıyoruz ve karıştırıyoruz .
- Son olarak kabartma tozunu ve tuzu ekleyip güzelce yediriyorum.
- Bu işlemi bittikten sonra ununu ekleyip hamuru kulak göğsü kıvamına getiriyoruz .
- 18 adet parçaya bölüyoruz.
- Şekil verip yumurta sarısını sürüp susam döküyoruz .
- 180 dereceye koyup pişiriyoruz .