Poğaça Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı oda ısısında margarin
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- 3 çorba kaşığı silme irmik
- 3 adet yumurta (1 sinin sarısı üzerine sürülecek )
- 4 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 4-5 damla limon suyu
Poğaça Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bir kase alıyoruz.
- Aldığımız kasenin içerisine iki yemek kaşığı margarini ve iki adet yumurtayı karıştırıyoruz.
- Diğer gereçlerimizi ekliyoruz pudra şekeri ve irmik dört su bardağı un ekliyoruz.
- Son olarak kabartma tozu ve vanilya yı da döküp güzelce yoğuruyoruz.
- Ardından ceviz büyüklüğünde yuvarlıyoruz ve yumurta sürüyoruz.
- Üzerine ve bir çatal yardımıyla 3 çizgi çekiyoruz.
- Aynı şeker pare yaptığımızda bu süreci yapıyoruz.
- 180 derece ısıtılmış fırına atıyoruz ve şerbeti döküp bekliyoruz.
- 15. 20 dk sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun.