Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Poğaça Tatlısı

Poğaça Tatlısı
0
47

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71

Poğaça Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı oda ısısında margarin
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 3 çorba kaşığı silme irmik
  • 3 adet yumurta (1 sinin sarısı üzerine sürülecek )
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı ceviz içi
Şerbeti için:
  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 4-5 damla limon suyu

Poğaça Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle bir kase alıyoruz.
  2. Aldığımız kasenin içerisine iki yemek kaşığı margarini ve iki adet yumurtayı karıştırıyoruz.
  3. Diğer gereçlerimizi ekliyoruz pudra şekeri ve irmik dört su bardağı un ekliyoruz.
  4. Son olarak kabartma tozu ve vanilya yı da döküp güzelce yoğuruyoruz.
  5. Ardından ceviz büyüklüğünde yuvarlıyoruz ve yumurta sürüyoruz.
  6. Üzerine ve bir çatal yardımıyla 3 çizgi çekiyoruz.
  7. Aynı şeker pare yaptığımızda bu süreci yapıyoruz.
  8. 180 derece ısıtılmış fırına atıyoruz ve şerbeti döküp bekliyoruz.
  9. 15. 20 dk sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Poğaça Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurtaYarım su bardağı şekerYarım su bardağı sıvı yağ1 su bardağı galeta unu1 su bardağı hindistan cevizi1 su bardağı ceviz içi1 paket kabartma tozu1 paket vanilya Kreması için; 1 litre sütYarım su bardağı nişastaYarım su bardağı un1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Kalburabastı Tatlısı Tanımı İçin Materyaller Yarım paket margarin 125 g1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı süt1 yemek kaşığı yoğurt2 yemek kaşığı irmik1, 5 çay kaşığı karbonat4 su bardağı un Şerbeti İçin 2, 5 su bardağı su2 su bardağı toz şeker Kalburabastı Tatlısı Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Herkesin Bayıldığı Tarak Tatlısı Tanımı İçin Gereçler 2 yemek kaşığı tepeleme tuzsuz tereyağ1 adet yumurta1 çay bardağı yoğurt1 çay bardağı sıvı yağ1 paket kabartma tozu1 paket vanilyaAlabildiği kadar un1 kase dövülmüş ceviz yada fındık1 çay bardağı kadar irmik (şekil verirken)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Ceviz Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler 3 adet yumurta250 gram margarin(oda ısısı)Yarım su bardağı şeker.Çay kaşığı ucuyla tuz5 su bardağı un(kontrollü koyun)1 paket kabartma tozu1 paket vanilya iç harcı: 1 paket petibör bisküviyarım  su bardağı ceviz içi1 su bardağı süt 50 gram...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Kıyır Kıyır Peynirli Poğaça Tanımı İçin Gereçler Hamuru için; Oda sıcaklığında 125 gram margarin1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı süt(soğuk kullandım)1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı şeker1 paket kabartma tozu2 yumurta(birinin sarısı üzerine)Aldığı kadar un İç harcı için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
858,498Konular
982,569Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt